Verbroederingsconcert De Eendracht Anzegem en Music’en Othe

Voor de 4e maal al werd in Ingooigem een verbroederingsfeest en –concert gepland met de Franse muzikale vrienden uit Palis, Music en Othe.

De harmonie is sedert 2001 met de Eendracht uit Ingooigem gejumeleerd en heeft ondertussen al veel gemeenschappelijke activiteiten ondernomen , en uit de verhalen te horen, altijd met grote ambiance !


Als de Fransen op bezoek komen worden telkens gastgezinnen gezocht om enkele personen te laten logeren. Dit jaar was een delegatie van 60-65 man verwacht ; geen eenvoudige klus om daarvoor de nodige bedden te vinden. Gelukkig konden een groep jongeren samen in de gite ‘het Land van Streuvels’ terecht – juist op tijd geopend en heel luxueus trouwens.

Op de vrijdag hadden we een uitgebreide repetitie XL – wel verbazend dat op deze ene repetitie de vele stukken van Jens en Céline in goede banen konden worden geleid. Scherpe concentratie en enige ‘burenhulp’ , zeker en vast. En goeie muzikanten en goeie chefs zeker ? Daarna was het spannend om te vernemen wie aan ons zou toegewezen worden : het waren Frédo en Annie. Trompettist en klarinettiste, sedert vele jaren al actief bij Music en Othe, duidelijk te merken aan het kistje van de trompet van Fredo. De eerste kennismaking verliep vlot met een glaasje en op een vroeg nachtelijk uur trokken we huiswaarts.

Als ontbijt hadden we gezorgd voor enige zoetigheden en een assortimentje verschillende broden : noten – meergranen – cranberry, anders dan hun dagelijkse baguettes. Onze Franse vrienden waren om 8.30u aan het lokaal verwacht voor hun daguitstap naar Gent. Ze hadden chance met het weer – stralende zon. Tof.

We zagen gans de groep in de vooravond terug in de zaal waar Martine onze gasten oppikte voor opfrissing en opkleding voor het concert. Ondertussen was Tagadatra aan hun inspeelmoment bezig. Op hun Franse ‘à l’aise’ hadden Fredo en Annie met Martine nog even de tijd voor een momentje in ons tuintje. Martine trok goed haar plan in het Frans. Dan was het tijd voor het concert, maar daar lees je wel meer over in een ander verslag.

Naderhand volgde nog een feestje – de DJ kreeg de beentjes vlot in beweging.
Zondagmorgen kregen we iets meer respijt voor het ontbijt – we werden pas om 10u aan de zaal verwacht. Sowieso was het wel opnieuw een kort bedmoment. Een gretige delegatie was om 10u present voor een bezoek je met shoppingske in de Bierhal Deconinck. Ondertussen bouwden we met bestuursleden en helpers een mooie aperitieflocatie rond de Jumelageboom. Het weer was schitterend voor een buitendrankje en –hapje. De champagne en de biertjes vloeiden rijkelijk.

In processie ging het dan richting het Smesseplein waar ons een heerlijk maal gegund werd. Vele malen werd het eten onderbroken door een Lalala gezang, er is voor onze Franse vrienden niet veel nodig om hun ‘hymne’ te laten klinken. Ambiance !

We namen nog een fotootje met onze gasten en wuifden hen uit bij hun vertrek, niet zonder adressen uit te wisselen en afspraak te maken voor volgende keer. Het was een heel aangename belevenis, leuke kennismaking met de Franse gezellige sfeer, zeker voor herhaling vatbaar.

Tot volgende keer !

Luc en Martine

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *